Over dit product

Voordelen duplo verlijmen: minder kromtrekken, minder kans op scheurvormingen, nog sterker dan massief gezaagd.
Eigenschappen douglashout • Lange levensduur, duurzaamheidklasse 3. • Hoog percentage kernhout. • Een van de hardste Europese naaldhoutsoorten. • Na droging wordt douglas steeds harder (voordeel, in het begin makkelijk te verwerken en later zal dit sterker/harder worden). • Het geschaafde douglashout is teruggedroogd tot +/- 18 %, hierdoor zullen er veel minder scheurvormingen ontstaan.
Douglashout heeft een grove structuur en er kunnen kopscheuren, noesten en uitvallende kwasten voorkomen.

Met een houten veranda van JPB kunt u op ieder gewenst moment genieten van het buitenleven, vier seizoenen lang. ‘s Avonds net iets langer buiten blijven en in alle comfort genieten van een heerlijke lente- of nazomeravond. Deze veranda verbindt uw tuin met de kamer en geeft een meerwaarde aan uw woning en leefgenot. Tevens biedt deze terrasoverkapping u de nodige bescherming en is ook geschikt als carport. De overkappingen van JPB kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd. Standaard maatvoering, maar ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Zo is er voor iedere woning en voor elk gebouw een overkapping.

 

Douglas Duplo frame

Een houten veranda van JPB is een fraaie en solide overkapping met een authentieke en toch hedendaagse sfeer. Deze houten overkapping geeft een robuuste uitstraling omdat deze wordt vervaar-digd uit onbehandeld Douglas hout. De balken hebben daarnaast een natuurlijke uitstraling met duurzame eigenschappen. Deze terrasoverkapping is ook te gebruiken als carport of luifel. Mede door het doordachte ontwerp en de eenvoudige montage is dit een aantrekkelijk geprijsde overkapping.

Beglazing

Voor de lichtdoorlatende beglazing gebruiken wij 16 mm polycarbonaat kanaalplaat kleur helder of opaal. De kleur beglazing bepaalt de lichttransmissie en de mate van zonwering. De platen zijn UV-bestendig en vrijwel onbreekbaar. Daarnaast is polycarbonaat isolerend, brandveilig en zelfdovend, duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij. Vanwege de grote stijfheid en het lichte materiaal is polycarbonaat uitermate geschikt als beglazingsplaat op uw terrasoverkapping.

De houten veranda is leverbaar in standaard afmetingen in een vrijstaande of muuraanbouw uitvoering. Maatwerk behoort tot de mogelijkheden, zodat deze overkapping geschikt is voor iedere toepassing en situatie. Standaard wordt de overkapping geleverd in onbehandeld Douglas, maar u kunt ook kiezen voor een gebeitst frame in wit of antraciet.

Materiaal

Voor de bedekking wordt een compleet bovenbouwpakket meegeleverd met 16 mm Polycarbonaat platen in de kleur helder of opaal. Deze lichtdoorlatende beglazing wordt gemonteerd met een aluminium profielsysteem. Hiermee heeft u een onderhoudsarme en duurzame overkapping. De onderconstructie is vervaardigd uit fijnbezaagd Douglas hout. Alle balken worden op maat gezaagd, licht geschuurd, gekantfreesd en bewerkt. Voor de staanders en dwarsligger wordt een balk van 120×120 mm gebruikt, voor de liggers een balkmaat van 60×120 mm en voor de muurbalk een balkmaat van 60×150 mm. Hout is een natuurproduct waardoor er soms krommingen of scheurtjes ontstaan, dit is een normaal proces en geeft extra sfeer aan de uithentieke uitstraling van uw overkapping. Het hout kan onbehandeld blijven en op een natuurlijke manier vergrijzen. u kunt het hout ook in de beits/olie zetten waardoor de kleur langer behouden blijft en de levensduur van het hout wordt verlengd. Standaard wordt het pakket voorbereid op een dakhelling van 5°. Hiermee wordt een compleet voorbereid bouwpakket geleverd en is elke veranda eenvoudig te monteren met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal en een duidelijke handleiding. Voor de fundering worden er optioneel speciale betonpoeren met aluminium stelvoet geleverd. Hiermee kunt u direct beginnen met de montage en is de hoogte nastelbaar. Voor de hemelwaterafvoer kunt u optioneel kiezen uit diverse bijpassende gootsets, uitgevoerd in aluminium of PVC.

Onderhoud en reinigingadvies

  • Voor een langere levensduur en mooie uitstraling is het van belang om een overkapping periodiek schoon te maken.
  • Reinig de platen minimaal 1 keer per jaar met lauwwarm water en zeepsop. Gebruik eventueel een oplossing van niet-alkalische zeep in combinatie met bv. een telescopische autoborstel. Gebruik een zachte borstel of spons.
  • Voorspoelen en naspoelen met veel water en tot slot eventueel afnemen met een zachte doek.
  • Gebruik geen harde borstel, scherpe voorwerpen en/of isopropanol, schuurmiddel of oplosmiddel op de platen. * Het gebruik van een hogedrukspuit met matige druk is toegestaan. Spuit van boven naar beneden en niet direct op de kitranden en onder de afdichtrubbers.
  • U kunt over de overkaping lopen, mits u eerst een plank of plaat over 2 of meerdere profielen legt. Loop of rust nooit rechtstreeks op de platen. Verwijder overtollige sneeuw bij langdurige of hevige sneeuwval.